"Mind Managing"

  • 18 Augustus 2017
  • Anja Mans
  • 1 Reacties
  • website, webdesign, requirements, mind, managing

Onlangs vroeg een klant aan mij: “Ik wil wel een website maar…..”.

“maar….:”

Tja, dan begint het vraag en antwoord spel. De vragen zijn vrij eenvoudig te stellen. De antwoorden zou de klant moeten geven. Daar moet je als klant van te voren goed over na hebben gedacht wat niet vaak het geval is. Dat is de klant niet aan te rekenen, want die heeft het veel te druk met zijn business as usual.

Typische klantvragen zoals wat kost het en hoe snel kan ik de site hebben zijn niet altijd 1 2 3 te beantwoorden. Dat is van een aantal factoren afhankelijk. Indien de klant gebruik wil maken van bestaande standaards kan op deze vragen relatief snel antwoord worden gegeven.

De leverancier komt met andere vragen die de klant verwacht.
Een van de belangrijkste vragen is wat je met je site wilt bereiken. Deze vraag is van belang voor de vervolgvragen. Als je een statische site wilt, voor alleen je bestaande klanten, dan zijn de overige vragen snel gesteld. Wil je een dynamisch site die de verbinding tussen potentiële klanten en jouw bedrijf moet leggen, dan wordt het een stuk ingewikkelder.

Er zijn verschillende methoden om dit met de klant door te nemen. Een daar van is de “mind managing” methode. Mind managing is het opschrijven van alle hersenspinsels om ze daarna netjes te kunnen ordenen en uitwerken. Je maakt een z.g. mind map.

Bijvoorbeeld:
Teken een cirkel met een vraag of onderwerp. Teken daar omheen satellietjes van steekwoorden die bij de klant en jou te binnen schieten. Het maakt niet uit of onderwerpen op elkaar lijken, schrijf alles op.

Samen met de klant hebben we dit maximaal 10 minuten per onderwerp gedaan. Dit resulteerde in een pakket van eisen voor zijn website. En  belangrijk  voor de klant dat hij inzicht kreeg wat het allemaal betekent als je een website wilt hebben.

Al met al is dit een manier waarop je met de klant tot een eerste opzet voor zijn site kan komen. Natuurlijk zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, maar dit is een hele leuke.

En het meest belangrijke... de vraag ik wil wel een website maar ... werd hiermee beanwoord.

Anja

     
  
  

Regaeer

Reacties

22 Augustus 2017 Ron

Ben ik het mee eens. Dit geeft het beste resultaat, Zeker als je het met meer mensen tegelijk doet.

Zoeken in Blogs

Recente blogs

content op je website

2017-08-29
roland belgraver

Lees meer

"mind managing"

2017-08-18
anja mans

Lees meer

Top 10 blog tags